initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Zeeland mooier en duurzamer

Ut Rookelijzer mei 2019:

Vereniging Initiatief Zeeland grijpt het dorpsfeest van 25 en 26 mei aan om Zeeland te verfraaien. De vereniging schenkt in dit weekeinde baniervlaggen aan de inwoners van Zeeland. Hangend aan de lantaarnpalen gaan ze het dorpscentrum nog mooier maken. De baniervlaggen zijn een ontwerp van George de Groot en Peter van Gerwen. Op de vlaggen staat met grote letters: Mooi Zeeland.


Zeeland kan niet alleen mooier worden, maar ook duurzamer. De werkgroep duurzaamheid van Initiatief Zeeland heeft een project opgezet voor de collectieve inkoop van zonnepanelen. Daarmee is het voor iedereen mogelijk tegen aantrekkelijke prijzen zonnepanelen te laten leggen, die kwalitatief hoogwaardig zijn. Op dinsdag 4 juni is er een informatieavond in Ambianz, waarin de werkgroep en specialisten uitleg en informatie geven.
Zeeland wordt mooier en duurzamer.
De baniervlaggen laten het wapen van de gemeente Zeeland herleven. George de Groot en Peter van Gerwen hebben op artistieke wijze die boom in de zee weergegeven. In drie verschillende kleuruitvoeringen komen ze in het dorp te hangen. De Zeelandse Ondernemers Vereniging (ZOV) werkt mee, zij heeft toegezegd de baniervlaggen in beheer te nemen.

Het dorpsfeest op 25 en 26 mei heeft intussen aardig wat bekendheid en enthousiasme opgeleverd. In samenwerking met Rob Neijts van herberg Dn Brouwer wordt het plein bij het kindcentrum omgetoverd tot een feestlokatie. Zaterdagavond 25 mei treedt de coverband Broadway op. De toegang tot deze avond is gratis. De feestavond begint om 20.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Zondag 26 mei is het feest voor heel Zeeland. Er is voor die dag een wandel- en een fietstocht uitgezet. Beide tochten voeren door de prachtige omgeving van Zeeland. Op de pauzeplaats, het Schooolbosje aan Straatsven, kunnen de wandelaars en fietsers genieten van een uitgebreide picknick, die gratis wordt aangeboden. Inschrijven voor de wandel- en fietstocht kan van 10.30 tot 12.00 uur op het feestplein voor kindcentrum De Morgenzon. Bij terugkomst in het centrum van Zeeland is er op het feestterrein nog van alles te beleven, waarbij ook de kleine kinderen plezier kunnen maken. Voor de muzikale opluistering zorgen deze middag de muzikanten van het Zeelands Amusements Orkest, het opleidingsorkest van muziekvereniging Zeelandia en de Nederlandstalige zingende dj Marcel Janssen. Het evenement wordt op zondag rond 19.00 uur afgesloten.
Zonnepanelen
Op dinsdag 4 juni is in zaal Ambianz een informatieavond over de collectieve aanschaf van zonnepanelen. De werkgroep duurzaamheid van Initiatief Zeeland heeft dat project opgezet. Ze heeft veel informatie ingewonnen in omliggende plaatsen zon project loopt is geweest. Daaruit is voortgekomen dat Initiatief Zeeland kan zorgen dat voor een betaalbare prijs goede zonnepanelen kunnen worden gelegd. Via weekblad Arena is daarover informatie en een folder verspreid. Op de website van Initiatief Zeeland is alle informatie over de collectieve aankoop van zonnepanelen te lezen.
Bestuur Initiatief Zeeland
Zie voor meer informatie: www.initiatiefzeeland.nl
Vragen? Stuur een email naar: info@initiatiefzeeland.nl