initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Zeeland geniet van het eerste dorpsfeest

Het dorpsfeest in Zeeland is een druk weekeinde geworden, waarbij de vele bezoekers hebben kunnen genieten van muziek, wandelen, fietsen en een gratis aangeboden picknick. Voor voorzitter Cees van Dongen van Initiatief Zeeland alle reden om met grote tevredenheid op het weekeinde terug te kijken. Het dorpsfeest was een initiatief van zijn vereniging en was georganiseerd in nauwe samenwerking met Rob Neijts van Herberg Dín Brouwer.
Aanleiding voor het dorpsfeest was het 25-jarig bestaan van de gemeente Landerd. Om dat te vieren kregen de drie dorpen van de gemeente een bedrag uitgekeerd om daar feestelijk bij stil te staan. Initiatief Zeeland zette daarvoor samen met Dín Brouwer het feestelijk weekeinde op. Het plein voor De Morgenzon en het kerkplein vormden in het centrum het feestterrein. Zaterdagavond genoot het talrijk aanwezige publiek van een spetterend optreden van de band Broadway.

Zondagmorgen meldden zich om half 11 de eerste wandelaars en fietsers in het centrum. Met bijna 400 inschrijvingen een succes. ďHet liep op rolletjesĒ, aldus Cees van Dongen. Alle deelnemers kregen een hervulbare drinkfles aangeboden. De wandelroute voerde de deelnemers naar het Schoolbosje aan Straatsven. De fietsers kwamen daar ook via een route over Reek en Schaijk. ďEen geweldig sfeer heerste er. Drie leden van toneelvereniging verwelkomden de wandelaars en fietsers op een bijzondere manier,Ē aldus Cees van Dongen. Het Schoolbosje was omgetoverd tot een grote picknickplaats. De deelnemers kregen die gratis aangeboden dankzij de financiŽle ondersteuning van de gemeente. Vanaf het Schoolbosje volgde voor wandelaars en fietsers een route naar het centrum van Zeeland.

Het mooie weer hielp zondagmiddag voor een gezellige sfeer in het centrum. Attracties voor kinderen werden druk gebruikt, het Zeelands Amusements Orkest en het opleidingsorkest van muziekvereniging Zeelandia zorgen voor de muzikale opluistering, afgewisseld door de zingende dj Marcel Janssen.
Voor zowel Cees van Dongen van Initiatief Zeeland als voor Rob Neijts van Herberg Dín Brouwer is het goed verlopen dorpsfeest een goede start van een traditie. Ze willen beiden graag ook de komende jaren zorgen dat Zeeland een mooi en feestelijk dorpsfeest krijgt.

Bij de foto: Drukte op de picknickplaats bij het Schoolbosje

 

Zij maakten het Dorpsfeest mede mogelijk

De gemeente Landerd gaf met een eerste financiŽle ondersteuning de aanzet tot het dorpsfeest. Daar bleef het niet bij, het succes van het het dorpsfeest was mede te danken aan de ondersteuning door Zeelandse sponsors. Dat waren Cornelissen Aannemeingsbedrijf, Van Tienen Drankautomaten, Pallet Plus, pluimveebedrijf Francis en Jos Cuppen, Jumbo Zeeland, herberg Dín Brouwer en fruitbedrijf Van den Elzen.