initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Watertappunt in centrum van Zeeland

Zeeland heeft sinds deze week een eigen watertappunt. Dat staat voor het Bondsgebouw aan de Kerkstraat. Het watertappunt is er gekomen na een voorstel van de vereniging Initiatief Zeeland. Brabant Water legde het tappunt aan, de kosten van het water komen voor rekening van de gemeente Landerd.

Het watertappunt is nu nog alleen maar geschikt om flessen te vullen, maar binnenkort is via de fontein ook de dorst direct te lessen. Initiatief Zeeland heeft geruime tijd geleden de aanleg van een watertappunt voor passanten in het dorp aan te leggen. De watertap is aangelegd door Brabant Water in het kader van het project Join the Pipe. Dat is een samenwerkingsverband van alle waterleidingbedrijven in Nederland, die behalve tappunten ook hervulbare waterflessen distribueert. Voor elk tappunt in Nederland wordt in een ontwikkelingsland ook een watertappunt aangelegd. Ruim 800 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater, en 95% van de plastic soep is afkomstig uit AziŽ & Afrika. Met de verkoop van watertappunten en herbruikbare waterflessen financieren de drinkwaterbedrijven schoon drinkwater en zorgen dat er minder plastic nodig is. Join the Pipe promoot kraanwater in een herbruikbare fles als alternatief op voorverpakt bronwater. Het is niet alleen dorstlessend maar ook duurzaam en gezond. De waterflessen van Join the Pipe zijn gemaakt van suikerriet en daardoor extra duurzaam.

Bedoeling was om in samenwerking met de basisscholen het tappunt officieel te openen. Dat zal op een later tijdstip gebeuren, als de coronacrisis voorbij is.
Meer info over Join the Pipe op: https://join-the-pipe.org/