initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Voorstel werkgroep Buslijn 99 voor veilige variant bushalte Tweehekkenweg

De werkgroep Buslijn 99 van Initiatief Zeeland Samen Sterk heeft een nieuwe variant voor de bushalte bij de kruising met de Tweehekkenweg voorgesteld. De gemeente heeft toegezegd deze serieus te onderzoeken. Wethouder B. Maathuis heeft werkgroep Buslijn 99 van Initiatief Zeeland laten weten positief te staan tegenover de derde variant.

Voorstel is dat zowel de bus vanuit Uden als de bus vanuit Grave aan de oostzijde van de Bergmaas stopt voor haar busreizigers van en naar Zeeland. De bus vanuit Uden stopt net voorbij het verkeerslichtlicht Tweehekkenweg rechts van Bergmaas en de bus vanuit Grave sorteert 150 meter vr het verkeerslicht links voor en steekt Bergmaas over. Busreizigers vanuit dorp Zeeland hoeven bij deze variant nooit de Bergmaas over te steken. De bus vanuit Grave rijdt vanaf bushalte via het verkeerslicht weer de Bergmaas op richting Uden. Een dergelijke verkeersoplossing is ook te zien bij busstation Grave (zie de foto) en in Veghel bij school ROC.

Op 19 december heeft de gemeente een informatieavond gehouden voor de Zeelandse burgers over de buslijn 99. Op deze avond waren er bij aanwezigen zorgen over een veilige oversteek van Tweehekkenweg als er wordt gekozen voor een oplossing met verkeerslichten. Voorkeur van de aanwezigen ging uit naar de door werkgroep buslijn 99 voorgestelde fietstunnelvariant. De werkgroep Buslijn 99 van Initiatief Zeeland heeft na deze avond gekeken of een veilige en goede derde variant haalbaar is. Namens de werkgroep hebben Veronique de Wit en William van Stiphout begin januari de gemeente gevraagd om deze nieuwe variant serieus te onderzoeken. Een extern bureau zal in opdracht van de gemeente komende maand alle opties uitwerken en eind februari zal het resultaat daarvan met werkgroep Buslijn 99 worden besproken.

De werkgroep heeft aan gemeente gevraagd te onderzoeken of Tweehekkenweg in de toekomst af te sluiten voor autoverkeer. Veiligheid van alle weggebruikers dient hierbij leidend te zijn. Initiatief Zeeland wil graag van de inwoners van Zeelands weten wat zij van deze derde variant vinden. Reacties kunnen worden gestuurd naar: initiatiefzeeland@gmail.com

Wilt u op de hoogte blijven van Initiatief Zeeland Samen Sterk? Word zonder kosten lid van onze vereniging. Aanmelden kan op de site: www.initiatiefzeeland.nl