initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Tweede bijeenkomst over zonnepark Tooverkamp

Op donderdag 19 mei a.s. is er een tweede avond voor de inwoners van Zeeland en andere belangstellenden over de plannen van LC Energy voor de aanleg van een zonnepark aan de Tooverkamp in Zeeland. De avond is opgesplitst in twee delen, om 19.00 een excursie op het terrein aan de Tooverkamp en om 20.00 een bijeenkomst in Het Witte Huis.

De avond is een vervolg op de informatiebijeenkomst van 19 april. Samen met ongeveer 50 aanwezigen is op die eerste avond gesproken over het proces. Een proces om te komen tot een natuur-inclusief en multifunctioneel zonnepark voor  Zeeland.

De volgende stap in het proces is om met elkaar vast te stellen wat er belangrijk is op de beoogde locatie. Het gaat daarbij  bijvoorbeeld om flora, fauna, recreatie, historie, uitdagingen, klimaat en toekomstverwachtingen. Dit vormt de basis voor een eerste ontwerp.

Op deze twee bijeenkomst zullen de Brabantse Milieufederatie, een ecoloog en landschapsarchitect van ingenieursbureau Eelerwoude aanwezig zijn. Bedoeling is een volgende stap te zetten in het onderzoek naar hoe een ĎZeelandseí variant van een zonnepark eruit zou kunnen zien. Wat vindt u belangrijk? Welke kansen ziet u? Hoe kan een zonnepark (financiŽle) meerwaarde bieden aan Zeeland?

De avond is verdeeld in twee activiteiten. Het eerste deel is een excursie op locatie. Deze start om 19.00 uur aan de Weversweg 3 te Zeeland, vanaf 18:30 zijn belangstellenden hier welkom.

Bij de excursie op het terrein lopen de deelnemers in groepjes  over de locaties om het gebied beter te leren kennen en om te bepalen wat belangrijke kenmerken zijn. Het tweede deel in Het Witte Huis is een schetssessie in het Witte Huis waar deelnemers – opnieuw in groepjes – aan de slag gaan om eerste ideeŽn voor een ontwerp te bespreken. Deelnemers kunnen kiezen om aan een of aan beide onderdelen mee te doen.  Bij deelname aan de excursie, is het verstandig om met een auto of fiets te komen.

Aanmelden voor deze avond? Stuur dan een mail naar bram@lcenergy.nl.

Meer informatie over de locatie, de werkwijze van LC Energy en meer details over de avond is te vinden op: https://www.lcenergy.nl/projecten/tooverkamp/