initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Opening nieuwe bushalte Bergmaas/Tweehekkenweg

De gedeputeerde Van der Maat van Noord-Brabant opent woensdag 13 maart de nieuwe HOV halte bij de kruising Bergmaas/Tweehekkenweg. Wethouder Hans Vereijken doet dat namens de gemeente Landerd. De officile opening is om 14.30 uur. HOV staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer. 

Buslijn 99 van Uden naar Nijmegen loopt sinds de eerste week van december 2018 via de Bergmaas. Vereniging Initiatief Zeeland is bij de inrichting van de halte zeer nauw betrokken geweest. Een werkgroep van Initiatief Zeeland heeft de eerste plannen van provincie en busvervoerder Arriva gebruikt om kritisch te kijken naar de voorstellen. Eind 2017 is er een eerste informatiebijeenkomst geweest van de gemeente, waarbij de werkgroep van Initiatief Zeeland he resultaat van haar werk heeft laten zien. Dat waren vooral voorstellen hoe het gebied rond de bushalte bij de kruising Bergmaas/Tweehekkenweg en bij de rotonde Voederheil zou kunnen worden ingericht. De voorstellen van de werkgroep zijn vrijwel in hun geheel door de gemeente overgenomen. Het meest uitgebreid was dat bij Bergmaas/Tweehekkenweg, waar de bushalte voor beide richtingen aan een zijde zijn gekomen. Bovendien heeft de werkgroep een concreet plan ingediend hoe de fietsenstalling kan worden ingericht. De overdekte stalling met een rondvormig dak vormt met het groene dak een fraaie entree naar Zeeland toe en vooral vanuit de andere richting een mooie schakel naar natuurgebied De Maashorst. Bij Voederheil zijn verkeersvoorzieningen getroffen waardoor fietsers veiliger bij de haltes kunnen komen.
De gemeente Landerd heeft in verband met de komst van de bushalte bij de oversteek Tweehekkenweg/Bergmaas studie gemaakt in verband met de verkeersveiligheid. Daaruit is het voorstel gekomen aan de gemeenteraad om de Tweehekkenweg af te sluiten voor doorgaand autoverkeer. Tijdens een tweede informatieavond is over dat plan gesproken. De gemeenteraad heeft uiteindelijk gekozen voor de afsluiting.

In de bijlage de conclusies en aanbevelingen van de werkgroep: 

Advies Initiatief Zeeland december 2017

Je moet een widget, rij of vooraf gebouwde lay-out toevoegen voordat je hier iets ziet. 🙂