initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Online-enquête mobiliteit in de gemeente Maashorst

De gemeente Maashorst nodigt inwoners, bezoekers en mensen die in Maashorst werken maar ergens anders wonen, uit om deel te nemen aan een online enquête over mobiliteit.

De enquête staat op www.maashorstaanhetwoord.nl, en kan ingevuld worden tot 23 november 2023. Invullen kost ongeveer 10 minuten.  

 Waarom deze enquête?

De gemeente gaat een nieuwe mobiliteitsvisie opstellen; een goed doordacht mobiliteitsbeleid voor de toekomst. Daarom vinden we het belangrijk dat onze inwoners, bedrijven, verenigingen en anderen meedenken over de toekomst.  

Mobiliteit speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om woon-werkverkeer, boodschappen doen of sociale activiteiten. Het is belangrijk om na te denken over hoe we ons in de toekomst verplaatsen.

Hoe gaan we dan om met verkeersveiligheid, bereikbaarheid, openbaar vervoer en parkeren in de gemeente Maashorst?

En hoe kunnen we ons duurzamer verplaatsen, zodat we het milieu minder belasten? 

Hoe zorgen we ervoor dat we onze straten zo inrichten, dat we overal kunnen blijven komen? Ook als we slecht ter been of slechtziend zijn. En ook als we heel jong zijn of juist heel oud. En dan willen we ook rekening houden met het milieu, leefbaarheid, klimaatverandering?en allerlei?technische en maatschappelijke?ontwikkelingen.

 Meedoen 

Ga naar www.maashorstaanhetwoord.nl, klik op het kopje ‘projecten’ en vul de online enquête in. Aan het einde worden nog een paar korte vragen gesteld over mogelijkheden om je fiets te stallen in het centrum van Uden. Ook daarvoor willen we graag input.  

Voor mensen die minder digitaalvaardig zijn, liggen er ook papieren formulieren (met antwoordenvelop) in de dorpshuizen en ontmoetingspleinen in de gemeente.

De resultaten

De enquêteresultaten neemt de gemeente  mee bij het opstellen van de mobiliteitsvisie. In een volgende fase worden workshops gehouden met partijen als Fiets Forum Maashorst, Adviesraad Sociaal Domein Maashorst, ZLTO, ondernemers, scholen en (sport)verenigingen.