initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Kledingwinkel ViaVia Zeeland nu ook op zaterdag open


Kledingwinkel ViaVia van Stichting Lokaal voor Lokaal in Zeeland is met ingang van zaterdag 20 mei 2023 ook op zaterdagen open. De winkel is open van 10.00 tot 14.00 uur.

ViaVia aan de Kerstraat 50 in Zeeland is op Koningsdag 27 april geopend. Met de opbrengst van de kledingverkoop en verkoop van diverse accessoires kan Stichting Lokaal voor Lokaal andere activiteiten financieren, zoals de aDeelplaats. Naast de functie van kledingwinkel is dit ook een kledingbank voor mensen dit het goed kunnen gebruiken.
De belangstelling voor de winkel, gevestigd in het pand waar voorheen kapsalon Die Twee Kappers was gevestigd, is vanaf de start groot. Op woensdag konden mensen al van 10.00 tot 13.00 terecht en op vrijdag van 13.00 tot 16.00. De toeloop is zo groot, dat daar nu de zaterdag aan is toegevoegd.

Lokaal voor Lokaal heeft na de kledingmarkt van 1 april een grote voorraad goede gebruikte kleding overgehouden en sinds de start van de kledingwinkel is daar nog meer bij gekomen. Niet alleen kleding, ook schoeisel, sieraden en meer zijn in de winkel te koop. Het aanbod in de winkel is daardoor groot. Dat alles tegen zeer betaalbare prijzen. Dat is mogelijk omdat inwoners van Zeeland massaal gevolg hebben gegeven aan de oproep om overbodige, maar nog in goede staat verkerende kleding aan te bieden. Vrijwilligers van Lokaal voor Lokaal zorgen dat geschikte kleding gewassen en gestreken in de winkel word aangeboden. Ook daar zijn het vrijwilligers die de winkel draaiende houden.

Mensen die goede tweedehands kleding willen aanbieden kunnen dat doen tijdens de openingstijden van Tweedehandskledingwinkel ViaVia. Het adres is Kerkstraat 50.

Kom gezellig een keertje winkelen. De keuze is groot.