initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Landelijke opschoondag in gemeente Maashorst

Dit jaar vindt op zaterdag 18 maart 2023 tussen 09.00 en 13.00 uur de 21e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Op deze dag gaan vrijwilligers in het hele land op pad om zwerfvuil te verzamelen. De gemeente Maashorst roept inwoners op mee te doen.

“Wij proberen onze gemeente elke dag schoon te houden maar kunnen jouw hulp hierbij goed gebruiken. Samen maken we de gemeente net iets mooier en schoner,” zo stelt de gemeente in een persbericht. 

Het thema van dit jaar is: ‘Wat pak jij op?’ Doe ook mee . Als het je beter uitkomt kun je ook in de middag deelnemen. Organiseer als (buurt)vereniging of groep dat er in je buurt zoveel mogelijk zwerfafval wordt opgeruimd.

“Alle kleine beetjes helpen en veel handen maken licht werk! Ik roep alle inwoners van Maashorst op om in actie te komen” aldus wethouder Jeroen van den Heuvel. Zo zorgen we samen voor een schoon en duurzaam Maashorst.

Nieuw dit jaar is de ‘ik doe mee’-button op de website van Nederland Schoon waar je met één druk op de knop kunt aangeven dat je meedoet.

De gemeente helpt 

De gemeente Maashorst helpt mee en zorgt voor plastic verzamelzakken, veiligheidshesjes, handschoenen, handknijpers en ander materieel. Natuurlijk halen wij ook al het verzamelde zwerfafval op.  

Opgeven 

Voor een goede organisatie is het nodig dat de gemeente vooraf weet welke (buurt)verenigingen of groepen deelnemen,  het aantal vrijwilligers en de gebieden waar zwerfafval wordt opgeruimd weten.n Geef je deelname door voor 6 maart. Stuur een mail naar Mikey.Kager@gemeenteMaashorst.nl .

Voor meer informatie: bel  met Mikey Kager op telefoonnummer: 06 40141194 en kijk op  www.nederlandschoon.nl.