initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Knetterende opening bushalte Bergmaas/Tweehekkenweg

Regen, hagel en een knetterende donderslag vormden deze woensdagmiddag 13 maart de achtergrond bij de opening van de nieuwe bushalte met overdekte fietsenstalling bij de kruising Bergmaas/Tweehekkenweg. Gedeputeerde Christophe van der Maat van Noord Brabant, wethouder Hans Vereijken van de gemeente Landerd en William van Stiphout, bestuurslid van de vereniging Initiatief Zeeland verrchtten samen de openingshandeling.

v.l.n.r. William van Stiphut, Hans Vereijken, Christophe van der Maat

Het weer zat dan wel niet mee, maar in de toespraken viel vooral te beluisteren dat dankzij een goede samenwerking halte en overdekte stalling tot stand zijn gekomen. Vereijken sprak daarbij zijn dank uit aan allen die hebben meegewerkt en had lovende woorden voor de inbreng van Initiatief Zeeland. Namens die vereniging schetste William van Stiphout de inzet van de werkgroep Buslijn 99 van Initiatief Zeeland. In 2017, op het laatste nippertje, kwamen de plannen voor de nieuwe buslijn aar buiten. Een werkgroep van Initiatief Zeeland is snel aan de slag gegaan en heeft uitgebreid aanbevelingen gedaan. En de werkgroep zorgde voor een eigen ontwerp van de overdekte fietsenstalling. Die is nog niet helemaal af, er komt nog LED-verlichting. En er is nog altijd de wens om een goede markering aan te brengen, waarbij vanuit Zeeland naar De Maashorst wordt verwezen en vanuit de richting Maashorst naar Zeeland.
Gedeputeerde Van der Maat prees de samenwerking die de gemeente is aangegaan met de omwonenden en met Initiatief Zeeland. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie, dat navolging verdient. En vervolgens werd snel de richtingaanwijzer onthuld, verwijzend naar Zeeland en de Maashorst.