initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Handtekeningactie voor nieuwe vmbo-school Peelrand in Mill

De initiatiefnemers voor een nieuwe vmbo-school in Mill zijn gestart met het verzamelen van ouderhandtekeningen. De stichting van de nieuwe school is een reactie op de aanstaande sluiting van de Millse vestiging van het Merlet-college. Met een handtekeningenactie willen de initiatiefnemers steun verwerven voor hun doel: de nieuwe vmbo-school Peelrand in Mill.

Merlet, de vmbo-school met een excellente status verdwijnt uit Mill door nieuwe plannen van het schoolbestuur. Dit zorgde vorig jaar oktober voor veel onbegrip en onrust onder ouders van huidige en toekomstige leerlingen. Ook de Dorpsraad Mill en het bedrijfsleven kwam in actie. Dit resulteerde begin dit jaar in een burgerinitiatief, dat is  doorgegroeid naar het daadwerkelijk oprichten van een nieuwe school.

De nieuw opgerichte stichting “mbo-onderwijs Mill en omstreken” heeft onlangs de nieuwe school “Regionale vmbo Peelrand” ingeschreven bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Vanaf 1 juli wordt het initiatief gepubliceerd op de site van DUO en kunnen ouderverklaring verzameld worden. Als alles volgens planning verloopt en er positief besloten wordt door de minister, kan de school in augustus 2025 starten.

472 ouderverklaringen zijn er nodig. Dat lijkt heel veel, maar in het voedingsgebied voedingsgebied (Mill en omstreken) wonen bijna 13.000 kinderen in de leeftijdscategorie van 10 t/m 12 jaar waarvoor ouders een verklaring mogen afgeven. We hebben 236 ouderverklaringen nodig voor vbo-onderwijs, dit is vmbo basis en kader en we hebben 236 ouderverklaringen nodig voor de mavo, dit is de nieuwe leerweg vmbo (t/tg). Het voedingsgebied strekt zich globaal uit van Oss tot Nijmegen, Gennep, Overloon, Gemert, Veghel en alle woonplaatsen binnen deze cirkel.

Ouderverklaringen

Een van de voorwaarden om een nieuwe school te mogen stichten, is dat er voldoende belangstelling is. Dit gebeurt door middel van ouderverklaringen. U kunt onder de volgende voorwaarden een ouderverklaring afgeven:

  • U bent ouder of verzorger van een kind en beslissingsbevoegd
  • U kunt per kind 1 ouderverklaring afgeven
  • Uw kind valt in de categorie 10 t/m 12 jaar op 1 november 2023
  • Uw kind woont in het postcodegebied 5451 dat geheel of gedeeltelijk valt binnen een straal van 15km van deze postcode
  • U hebt de afgelopen 2 jaar geen ander goedgekeurd initiatief gesteund

Scan de QR code hier:

Inloggen kan met de eigen DigiD  bij DUO. Daarbij is ook het BSN nummer van uw kind nodig.

Of bezoek de speciale website van DUO:

https://duo.nl/particulier/ouderverklaring-voor-nieuwe-scholen/

Vragen? Mail ons info@vmbopeelrand.nl