initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Drie Deelhuisjes er bij in Zeeland

Zeeland heeft er drie deelhuisjes bij gekregen. Het initiatief van Lokaal voor Lokaal Zeeland heeft daarmee in totaal 11 deelhuisjes in functie. De nieuwe deelhuisjes staan aan de Brand 59, Boekelsedijk 5 en Hellebaardlaan 17-19-21 in Zeeland.

Lokaal voor Lokaal is een actie van Mira Eijsermans, Marjo Danen en Debbie Boeijen en vele vrijwilligers die er zich bij hebben aangesloten. In april vorig jaar zijn de eerste 8 deelhuisjes geplaatst. De deelhuisjes voorzien duidelijk in een behoefte. Mensen die houdbare producten over hebben of willen schenken kunnen die in een van de deelhuisjes plaatsen. Wie daar behoefte aan heeft kan die producten meenemen. De medewerking aan de deelhuisjes is sinds ze zijn geplaatst groot, veel mensen schenken producten en daar kunnen steeds meer mensen mee geholpen worden.

Miriam van Hout en Anja Cissen Brand 59
Marjolein (rechts) en begeleider Saskia Hellebaardlaan 17-19-21
Desiree Volmer Boekelsedijk 5

Door de uitbreiding met drie deelhuisjes groeit niet alleen het aanbod, ze zijn door de spreiding over het dorp voor meer mensen dichter bij huis. Miriam van Hout en Anja Cissen hebben aan de Brand 59 een deelhuisje geplaatst, Desiree Volmer heeft ter hoogte van Boekelsedijk 5 aan het zandpad een deelhuisje staan. Het derde deelhuisje staat aan de Hellbaardlaan 17-19-21 bij de woonvoorziening van Amarant en die wordt beheerd door bewoonster Marjolein en begeleidster Saskia.

Lokaal voor Lokaal zet zich met de deelhuisjes in voor mensen met een krappe beurs. Iedereen kan er gebruik van maken. Er worden in de deelhuisjes houdbare producten aangeboden. Een keer in de week is de Deelplaats van Lokaal voor Lokaal open. Daar kunnen mensen verse producten komen halen. Dat kan alleen na aanmelding bij preventiewerker Helma Vermeer van de Zorgco÷peratie Zeeland ( telefoon: 06-20246024; e-mail: helmavermeer@zorgcooperatiezeeland.nl) of bij Lisette Sudmeier van Ons Welzijn (telefoon: 06-10412093; e-mail: lisette.sudmeier@ons-welzijn.nl)

Lokaal voor Lokaal werkt voor haar activiteiten samen met de Zorg Co÷peratie Zeeland en met de vereniging Initiatief Zeeland.