initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Dorpsfeest Zeeland vol verrassingen

Deelnemers en bezoekers van het dorpsfeest Zeeland op zondag 26 mei krijgen niet alleen een mooi programma voorgeschoteld, ze worden ook verrast met gratis presentjes: een gratis picknick in het Schoolbosjes ťn een gratis hervulbare waterfles van Join the Pipe. Het dorpsfeest op zondag 26 mei begint om 10.30 uur, daags ervoor is er vanaf 20.00 uur een feestavond voor de jongeren. Dat alles op het feestterrein dat bij De Morgenzon wordt ingericht.

Initiatief Zeeland, samen met Rob Neijts van Herberg Dín Brouwer organisator van het dorpsfeest is al enige tijd in gesprek met de gemeente om in het centrum van Zeeland een openbaar watertappunt te plaatsen. Dat zou dan een tappunt moeten worden van de organisatie Join the Pipe. Dat is een landelijk opererende organisatie die met de opbrengst van dit soort projecten in Nederland probeert in ontwikkelingslanden goede (drink)watervoorzieningen te treffen. Dat gebeurt dus o.m. met het plaatsen van watertappunten en de verkoop van hervulbare waterflessen.

Op de zondag van het dorpsfeest zijn er tal van activiteiten op het feestterrein in het centrum. Vanaf 10.30 uur kunnen deelnemers zich inschrijven voor de fietstocht of voor de wandeltocht. De gratis picknick is mogelijk dankzij de financiŽle bijdrage van de gemeente in het kader van het 25-jarig bestaan van de gemeente en dankzij de medewerking van Van Tienen Drankautomaten en het pluimveebedrijf van Jos en Francis Cuppen. Inwoners die niet kunnen deelnemen aan de fiets/wandeltocht kunnen ook gebruik maken van de picknick. Die moeten zich wel laten inschrijven op zondag 26 mei vanaf 10.30 uur.

Deelname aan de activiteiten tijdens het dorpsfeest is zowel zaterdag 25 als zondag 26 mei gratis. Op de muziekavond voor de jongere generatie treedt zaterdag 25 mei vanaf 20.00 uur de band Broadway op. Verder zorgt Dín Brouwer voor andere activiteiten op deze avond. Inschrijven voor de wandel- en fietstochten kan zondag 26 mei van 10.30 tot 12.00 uur. Op het feestterrein zijn er attracties voor de kinderen en optredens van het opleidingsorkest van muziekvereniging Zeelandia, van het Zeelands Amusements Orkest en van de zingende dj Marcel Janssen. Het feest duurt zondags tot circa 19.00 uur.
Meer informatie over de organisatie Join the Pipe op: join-the-pipe.org
Zie ook: www.initiatiefzeeland.nl

Bij de foto: Het opleidingsorkest van muziekvereniging Zeelandia oefent voor het optreden tijdens het dorpsfeest.