initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Decemberactie Lokaal voor Lokaal: cadeau voor iedereen

 

December is de maand van Sinterklaas en de Kerstman. Een tijd voor cadeaus. Maar niet iedereen krijgt iets in de schoen of vindt een cadeau onder de kerstboom. Lokaal voor Lokaal Zeeland wil met haar Decemberactie zorgen dat inwoners die het financieel moeilijk hebben toch een cadeau krijgen. Lokaal voor Lokaal Zeeland zamelt geld in om cadeaus te kopen en probeert op die manier van de actie een succes te maken. Vereniging Initiatief Zeeland steunt deze actie.

Lokaal voor Lokaal Zeeland kwam begin dit jaar in het nieuws met het project Deelhuisjes, opgezet door Marjo Danen, Mira Eijsermans en Debbie Boeijen. Verspreid over Zeeland zijn deelhuisjes – à la de minibibliotheken – geplaatst. Het idee is eenvoudig: wie te veel heeft aan houdbare producten kan die in een deelhuisje zetten; wie er behoefte aan heeft kan die producten mee nemen. Een opzet, die heel goed werkt. Veel mensen zijn bereid iets in de deelhuisjes te zetten, de afname daarna is groot.

De Decemberactie wordt opgezet met ondersteuning van de Zorgcoöperatie Zeeland en van de vereniging Initiatief Zeeland, die zich beiden inzetten voor de burgers van Zeeland. De actie is voor alle mensen in Zeeland, die voor bijstand in aanmerking komen. Ze kunnen bij Lokaal voor Lokaal Zeeland drie wensen indienen. Dat kan via de preventiewerker Helma Vermeer van de Zorgcoöperatie Zeeland en via Lisette Sudmeier van Ons Welzijn. Mensen met een bijstandsuitkering  kunnen bij hen een wensenlijst indienen. Die lijst gaat zonder de namen van de aanvragers naar Lokaal voor Lokaal Zeeland, zodat de privacy beschermd blijft. Lokaal voor Lokaal Zeeland probeert een van de wensen in vervulling te laten gaan.

Voor jonge kinderen is het gemakkelijk gemaakt. Vrijetijdswinkel de Buren Van de Burgt uit Zeeland verspreid huis-aan-huis een folder waarin cadeaus en andere artikelen staan. Kinderen mogen daaruit kiezen. Maar ze mogen ook om een ander cadeau vragen.

Om van de actie een succes te maken doet Lokaal voor Lokaal Zeeland een beroep op bedrijven en particulieren in het dorp. In een brief doen de organisatoren van de actie een beroep op hen om de actie financieel te ondersteunen. Dat kan door een bedrag te storten op de rekening van de Zorgcoöperatie Zeeland onder vermelding van Lokaal voor Lokaal. In de brief met de oproep om steun is ook een QR-code opgenomen, die het heel makkelijk maakt om meteen een geldbedrag over te maken.

Aanmelden voor het indienen van een wensenlijst kan bij:

Helma Vermeer, 06-20246021; e-mail: helmavermeer@zorgcooperatiezeeland.nl

Lisette Sudmeier, 06-10412093; e-mail: lisette.sudmeier@ons-welzijn.nl

Donaties van particulieren en bedrijven zijn welkom op het rekeningnummer:  NL 93 RABO 0145102815 t.n.v. Zorgcoöperatie Zeeland met als vermelding Decemberactie 2021. U kunt ook gebruik maken van de QR-code, die hierbij is gevoegd.