initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

Burgerinitiatief voor behoud VMBO in Mill

Een VMBO-school met een excellente status verdwijnt uit Mill door nieuwe plannen van het schoolbestuur. Dit zorgde vorig jaar oktober voor veel onbegrip en onrust onder ouders van huidige en toekomstige leerlingen. Ook de Dorpsraad Mill en het bedrijfsleven kwamen in actie. Dit resulteerde begin dit jaar in het Burgerinitiatief om te starten met een onderzoek hoe en of het VMBO-onderwijs in Mill te behouden is.

Al jaren levert deze school 100% geslaagden af. En dat doet niet het bestuur, het zijn de docenten en leerlingen die elk jaar deze topprestatie leveren! En wij als samenleving kunnen met gerust hart onze kinderen naar de huidige vmbo-school sturen, omdat we weten dat ze daar in goede handen zijn. Waarom moet de school dan toch verdwijnen? En laten wij dit als samenleving zomaar gebeuren? Dat anderen zomaar beslissen dat dit goed voor onze kinderen is? 

Een werkgroep zet zich in voor het behoud van de school in Mill. Zij willen graag het vmbo-onderwijs behouden. De werkgroep heeft inmiddels veel werk verzet en er moet nog veel gebeuren! “Wij doen dit voor u, onze kinderen en onze samenleving!” Met hoofd, hart en handen de leerlingen opleiden voor in de zorg, in de techniek en de dienstverlening waar die “handen” zo hard nodig zijn! 

De werkgroep heeft een eigen logo gekozen. Regionaal, omdat de leerlingen uit de gehele regio komen; Mill, Zeeland, Langenboom, Wilbertoord, St Hubert, Haps, Wanroij, Landhorst, Venhorst, Odiliapeel etc. ….. en zelfs uit Cuijk. VMBO mag duidelijk zijn en dat laatste regeltje “in Mill” staat ervoor nu, maar verandert in de toekomst in de nieuwe naam van onze school.

Zo’n lancering van een huisstijl is altijd een feestje, nieuwsgierig naar de reacties en weer een stapje dichter bij het einddoel. Maar is het wel een feestje? Is het eigenlijk niet jammer   dat we deze huisstijl moeten lanceren? 

Bij een eigen huisstijl hoort een vernieuwde website www.vmbo-inmill.nl en nieuwe socials; Facebook en Instagram.