initiatief_zeeland_ logo_2024

Visit Us

• Politiek café zet wensen Zeeland op een rij

18 maart, 14 uur, D’n Brouwer, centrum Zeeland

ZEELAND – ‘Zeeland laat je stem horen’, is de slogan van het politiek café op zondag 18 maart in herberg D’n Brouwer in het hart van Zeeland. Het begint om 14 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk, ook voor mensen uit Reek en Schaijk natuurlijk.
Het politiek café is georganiseerd door de werkgroep van Initiatief Zeeland Samen Sterk. Deze hoopt dat zoveel mogelijk Zeelanders op woensdag 21 maart hun stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen. In de afgelopen twee weken is heel Zeeland volgehangen met posters en met billboards om iedereen in het dorp warm te maken voor het politiek café en vooral voor de verkiezingen. Op Facebook is uitgebreid campagne gevoerd.
Tjeu van Ras van Initiatief Zeeland: “Het is van groot belang dat de stem van Zeeland in de nieuwe gemeenteraad goed wordt gehoord. De toekomst van ons mooie dorp is voor een groot deel in handen van de politiek. Alle reden om een stem uit te brengen om te zorgen dat Zeeland een dorp blijft waar het goed is om te wonen, te werken en te leven.”
Het politiek café is een vlotte mengeling van discussie, muziek en prikkelende teksten. Er komen vijf thema’s aan bod: wonen, duurzaamheid, vrije tijd, centrum Zeeland en natuurlijk de herindeling. Hebben we een dorpshuis nodig? Kan Festilent met VCO fuseren? Wordt Oventje een woonwijk van Uden? Elk thema wordt ingeleid met een korte, uitdagend uitgesproken tekst. Daarna kan het publiek daarover in debat. Vertegenwoordigers van de politieke partijen kunnen kort reageren op de discussies. Tussendoor is er live muziek van Pieter van Schooten, Tekla en Willem van den Elzen. Een van de sprekers op de zeepkist is burgemeester Marnix Bakermans, die het belang van de verkiezingen nog eens zal benadrukken.
Het politiek café is interactief. Bezoekers kunnen met hun mobiele telefoon of tablet deelnemen aan een kennisquiz.

Zie ook: www.facebook.com/initiatiefzeeland